30 октомври 2016

Сензационно: В Русия открито обсъждат президентските избори в България


Видео на руски език :

Право голоса с Романом Бабаяном (21.10.2016)

 21 октября 2016 - vip








Линк към видеото на ТВЦ тук:


А също и тук :






6 ноября в Болгарии пройдут выборы президента. 


Среди 21 кандидата лидерами на данный момент считаются двое: 

спикер народного собрания Болгарии Цецка Цачева, представляющая правящую ГЕРБ

 и отставной командующий болгарскими военно-воздушными силами генерал-майор Румен Радев

выдвинутый кандидатом в президенты от Болгарской социалистической партии. 

Какие интересы есть у России в Болгарии?




Результаты голосования:

http://www.tvc.ru/news/show/id/102754

Сегодня болгары – братушки или предатели?

87%
Предатели 

13%
Братушки


Интервю на ген. Леонид Решетников с Георги Коритаров, 25.11.2016г. И двамата говорят на български!

http://www.faktor.bg/uploads/audio/11_24_RESHETNIKOV.mp3

Решетников: Аз ръководя институт, който е към администрацията на президента на руската федерация и той се занимава с анализ на процесите във всички европейски страни, с процесите, които вървят там. 

 

Решетников: КОЙ предложи Радев на Нинова?


 
 

Резолюция на Европейския парламент от 23 ноември 2016г.


 

Специальный репортаж 31.10.16 - Братозамещение


Провал Запада в Болгарии [Русский ответ]


Арестувани терористи в Белград


 

 

Сърбия депортирала руснаци заради участие в терористични акции в Черна гора

28 октомври 2016
https://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1618068


Сърбия гони руски граждани, участвали в терористични акции срещу Черна гора



Премиерът на Сърбия Александър Вучич

Сърбия депортира руснаци, участвали в терористични акции в Черна гора


Сърбия депортирала руски граждани заради участие в терористични акции в Черна гора





Черногорски експерт: В опита за преврат са участвали руски граждани

Министерството на външните работи отказа да коментира информацията, че руски граждани са замесени в опит за преврат в Черна гора и отрече, те да са екстрадирани от Сърбия.
Вчера сръбският премиер Александър Вучич съобщи, че сръбски граждани са били арестувани за подготовката на терористични акции в Подгорица и, не опроверга информацията, че заедно с арестите, руски граждани са били екстрадирани по същия повод.
Според нови данни от разследването, пет въоръжени групи с общ брой 60 души, преоблечени в униформи на черногорската полиция и специални части, са подготвяли завземането на парламента в нощта след изборите на 16 октомври. Планирано е било да бъдат арестувани ръководители на Черна гора, включително премиера Мило Джуканович.
Една от групите наброяваща 20 души, всички те граждани на Сърбия, са били арестувани на територията на Черна гора в нощта преди изборите. Командир на групата е бил бившият шеф на сръбската жандармерия Братислав Дикич.
Черногорският анализатор Ненад Копривица коментира, че изявленията на сръбския премиер Вучич ясно сочат, че в опита за преврат са участвали руски граждани.
„Освен това е очевидна ролята на Русия във финансирането на антизападната опозиция в Черна гора и нейната намеса в суверенните вътрешни работи на страната”, смята Копривица.


Премиерът на Черна гора Мило Джуканович

20 души са арестувани в Черна гора по подозрение за терористични акции



Сърбия екстрадира няколко руски граждани, готвили терористични акции в Черна гора

Експерти свързват посещението на съветника на Путин по въпросите на сигурността Николай Патрушев в Белград с този факт



Неочакваното посещение в Белград на секретаря на Съвета за сигурност на Руската Федерация  Николай Патрушев  при Министъра на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович


Совбезными усилиями
Осложнение российско-сербских отношений потребовало вмешательства Николая Патрушева


 

 

Montenegro's PM quits after suggesting Russia had role in election plot

Prime minister said that there was a ‘strong connection of a foreign factor’ in alleged conspiracy to take over the Montenegrin parliament on election day

Сръбската полиция откри складирани оръжия до дома на премиера Александър Вучич

30 октомври 2016
Белград, 30 октомври /БТА/

Премиерът на Сърбия Александър Вучич и семейството му бяха отведени на безопасно място, след като полицията откри близо до дома им складирани оръжия, съобщи снощи министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от Ройтерс.
Оръжията, сред които е имало гранатомет, ръчни гранати и патрони за автомат, са били открити в храсти в квартал Яйинци, близо до кръстовище, на което автоколоната на Вучич трябва да намали скоростта на път за дома, каза Стефанович пред журналисти.
По информация на сръбския вестник "Блиц" оръжията са били складирани в паркиран в квартала автомобил, предаде ДПА.
"Министър-председателят и семейството му в момента са в безопасност. Тревожно е, че оръжията са били на място, където автоколоната му трябва да забави скоростта си до близо 10 км/ч", каза Стефанович.
Вътрешният министър не каза къде е бил Вучич, когато са били открити оръжията. "Това е поверителна информация. Във всеки случай сега той е на безопасно място".
"Ключова за сигурността (на премиера) е разузнавателната дейност, чрез която трябва да установим какво става, кой има такива намерения и да направим всичко по силите си, за да предотвратим това", каза Стефанович.
Все още няма извършени арести във връзка с инцидента, който стана пет дни след като властите задържаха няколко души, замесени в предполагаем заговор за манипулиране на изборите от 16 октомври в Черна гора и след няколко покушения за разчистване на сметки между престъпни групировки в Белград.
Мерките за сигурност около премиерите и водещите държавници в Сърбия са затегнати след убийството през 2003 г. на министър-председателя Зоран Джинджич.
Вучич, който е най-влиятелният човек в Сърбия през последните четири години, е казвал в миналото, че е получавал заплахи заради реформите, които прави.


Скандал: Русия намесена в опита за преврат в Черна гора?

Последна редакция на 29/10/16


Хибридната война на Кремъл на Балканите се превръща в реална намеса
Генадий Сисоев, кореспондент на „Комерсант” в Белград
Безпрецедентен скандал се разрази в постсъветската история между Москва и Белград. Няколко граждани на Русия бяха депортирани от Сърбия заради участие в подготовката на терористична акция в Черна гора.
Новината съвпадна с неочакваното посещение на секретаря на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев в Белград. Сръбски експерти са убедени, че истинската цел на визитата е обсъждането на „черногорския случай” и потушаването на скандала.
Източници от правителството на Сърбия заявиха, че Белград няма интерес от влошаване на отношенията с Москва, но и не искат да бъдат заподозрени в участие в престъпни акции на чужда територия.
Това косвено се потвърждава и от факта, че за визитата на Патрушев информация се появи едва няколко часа по-рано, а преди това тя изобщо не беше анонсирана. Нещо повече, всички срещи бяха на най-високо равнище, но напълно засекретени.
"Посещението, без съмнение, е свързано с предотвратената терористична атака в изборния ден”, заяви проф. Зоран Драгишич от Факултета по проблемите на сигурността на Белградския университет.
"Патрушев пристигна в Белград, за да обсъди черногорския случай и разследването на диверсионната група, подготвяща размирици в Подгорица в деня на изборите”, коментира и сръбският военен експерт Александър Радич.
Всъщност руският „гост” долетя в Белград само ден след като премиерът Александър Вучич, веднага след заседание на Бюрото за координация на службите за сигурност на Сърбия, публикува детайлите на плана за завземане на държавните институции в Черна гора веднага след изборите на 16 октомври „със съдействието на чуждестранен фактор”.
Вучич потвърди информацията на черногорския спецпрокурор Миливое Катнич за ареста на група сръбски граждани
подготвящи завземането на парламента на Черна гора
и стрелба срещу участниците в митинга на опозицията, за да предизвикат хаос и щурм на парламента.
Премиерът също така съобщи, че сръбските служби са разкрили още няколко опасни групи, въвлечени в реализацията на този план, зад които стояли „много сериозни хора”.
„Арестуваните са действали координирано с чужди граждани. Съществуват неопровержими доказателства, че те са следили буквално всяка крачка на премиера Мило Джуканович и са предавали информацията на други лица, които е трябвало да действат според техните инструкции”, каза сръбският премиер.
Сръбски следователи съобщиха неофициално, че групата е поддържала връзка с помощта на телефони с шифратори, разполагали са с висококачествени спътникови снимки на редица държавни институции в Подгорица, маршрута на придвижване на черногорския премиер, а униформите, открити при ареста са били идентични с тези на черногорския спецназ.
Втората сензация се появи по времето на визитата на Патрушев: няколко граждани на Русия бяха депортирани от Сърбия „заради участие в подготовката на терористични акции в Черна гора”.
Това, че Белград не иска да изпадне под подозрение, че заедно с Русия се намесва във вътрешните работи на друга държава, косвено потвърди премиерът Вучич. Главната причина да бъде публикувана информацията на спецслужбите за опита за преврат в Черна гора той обясни с думите: "Тези, които очакваха, че Сърбия ще се замеси по какъвто и да било начин в това престъпление, се заблудиха дълбоко”.