29 юни 2016

Методи Андреев внесе ново предложение за изменение на Наказателния кодекс


Народният представител Методи Андреев внесе заедно с други народни представители ново изменение в Наказателния Кодекс по въпроса за давността.


Вносителите са от различни парламентарни групи :

Законопроектът е разпределен за разглеждане от Комисията по правни въпроси, която с разпореждане на Председателя на Народното събрание е определена за водеща комисия по този законопроект.


Текстът на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателни я кодекс и мотивите към него може да прочетете по-долу.
Свързани теми :


ДЕЛО № 13 : Конституционният съд ще решава за давността на престъпленията на комунистическия режим в България


ДОЧАКАНА СПРАВЕДЛИВОСТ : СЪС 111 ГЛАСА - "ЗА", 30 -"ПРОТИВ" И 7 -"ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ" НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРЕМАХНА ДАВНОСТТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯБЕЗ ДАВНОСТ : В РУМЪНИЯ ОСЪДИХА НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР НАЧАЛНИК НА КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛАГЕР ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ
Методи Андреев: Има съпротива за отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим


19 юни 2015г.
ДАВНОСТТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ПАДА!


СПРАВЕДЛИВОСТ : Законопроектът за давността, внесен на 8 май!
Христо Христов , Сайт “Държавна сигурност”Законопроект за премахване на давността за престъпленията на комунистическия режим в България внесен на 30.11.2010г.


ДОКУМЕНТ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА относно давността за престъпленията на комунистическите режими

БЕЗ ДАВНОСТ : Унгарският съд осъди 92 годишния бивш министър на МВР Бела Бизку за смазването на Унгарската революция през 1956г.ОТГОВОР НА ПРЕЗИДЕНТА НА ГЕРМАНИЯ Д-Р ЙОАХИМ ГАУК НА ВЪПРОС, ПОСТАВЕН ОТ ЛЪЧЕЗАР ТОШЕВ, ОТНОСНО ПРЕМАХВАНЕ НА ДАВНОСТТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РЕЖИМИ В ЕВРОПА. СТРАСБУРГ 22 АПРИЛ 2013г.


ГЕРБ внася законопроекта на Лъчезар Тошев против давността за престъпленията на комунистическия режим,

05 февруари 2014г. в.Дневник