04 февруари 2022

СНИМКА ОТ СРЕЩАТА НА ЖАК ИВ КУСТО С ПРЕМИЕРА ФИЛИП ДИМИТРОВ НА 11 ДЕКЕМВРИ 1991г.

 

Снимка от срещата на Жак Ив Кусто с премиера Филип Димитров в София, на 11 декември 1991г. 
 
На снимката отдясно е Стефан Тафров - Заместник-Министър на външните  работи, Филип Димитров - Министър-председател, Лъчезар Тошев - народен представител и секретар на НС Екогласност (между Филип Димитров и Лъчезар Тошев е седнал Министърът на околната среда Валентин Василев, но той не се вижда, защото се е облегнал назад) и Началникът на кабинета на Министър-председателя Майя Любомирска.

Пресфото БТА снимка: Руслан Донев 

 


 

01 февруари 2022

1 ФЕВРУАРИ - ДЕН ЗА ПОЧИТ НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА

 


 

 


ОТ САЙТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ :



Председателят на Народното събрание Никола Минчев и народни представители присъстваха на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим

 

Председателят на Народното събрание Никола Минчев и народни представители присъстваха на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим

01/02/2022

Председателят на Народното събрание Никола Минчев и народни представители присъстваха на церемонията по отдаване на почит на жертвите на комунистическия режим пред параклиса и мемориалната стена до НДК.

Председателят на парламента отбеляза, че историята трябва да се помни, защото паметта на нашите предци е много важна и защото никога не бива да допускаме нещо подобно да се случи.

„На този ден - 1 февруари, в който почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим в България, искам да кажа нещо от сърце. Винаги съм се чудил какво ли е било в ума, в сърцето и душата на проф. Александър Станишев, когато заедно със своите братя по съдба и приятели е отивал към окопите, изкопани от бомбардировките над София, и след това, когато е проверявал тяхната участ, очаквайки и своята. Какво ли е било в душите на всички осъдени, чудейки се на каква съдба оставят своите семейства“, каза в словото си Никола Минчев. 

Той отбеляза, че това е чул първо от дядо си, но се е замислил едва след като е създал семейство.

На церемонията беше отслужен молебен в памет на жертвите на комунизма. След това бяха поднесени венци и цветя на мемориалната стена. На церемонията присъстваха и президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, политици, общественици и граждани.

 

 

 Pro Domo Sua:

 


Лъчезар Тошев           Сн. Цветан Томчев




Дончо Папазов, Стефан Тафров и Лъчезар Тошев   Сн. Цветан Томчев


Украинци поднасят цветя пред мемориала на българските жертви на комунизма. 
Сн. Цветан Томчев