10 февруари 2022

ИВАН ИВАНОВ СЕ СБОГУВА С КЕВР

 

 


 

ПРОЩАЛНИ ДУМИ

КЪМ

КОМИСИЯТА ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ 

 

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

ПРИЯТЕЛИ МОИ,

 

Наближава денят, в който напускам Комисията. Съдбата реши на една достолепна възраст да поема голямата отговорност на председател на българския енергиен и воден регулатор. Изминаха близо 7 години от началото на това голямо предизвикателство.

Днес  няма да правя равносметка на всичко, което свършихме заедно през този дълъг период. Всеки от вас участва със своя професионализъм в дейността на регулатора и познава постигнатото.  В изготвяните доклади и решения  ние неизменно защитаваме обществения интерес.  Заедно опазихме, като зеница на окото, независимостта на регулатора, което има ключово значение за приемането на компетентни и справедливи решения на Комисията.

Ще споделя с вас как, според мен, може да се съхрани и развива изграденото дотук : винаги давайте най-доброто от себе си, никога не се обезкуражавайте и никога не бъдете малодушни.

И най-важното -  бъдете смели. Не се поддавайте на натиск – нито политически, нито корпоративен, нито от улицата. 

Всеки ден, във всеки ваш акт защитавайте закона, отстоявайте Вашата компетентност, принципи и почтеност. 

Ще ви споделя една мисъл на Джон Кенеди, която е неизменна част от моето верую в живота :

 „Смелостта е смесица от триумф и трагедия. Важното е човек да прави каквото трябва, въпреки последствията, въпреки спънките, опасностите и напрежението. Това е в основата на всяка добродетел“.

Всеки от Вас ще остане в сърцето ми и ще присъства в молитвите ми.

И нека Бог бди над вас !

 

Искрено Ваш

ИВАН ИВАНОВ