12 септември 2019

ПРОКУРАТУРАТА РАЗПРОСТРАНИ НЯКОИ ОТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ПО ДЕЛОТО ЗА ШПИОНАЖ


Днес Пресцентърът на Прокуратурата на Република България разпространи някои от доказателствата по делото за шпионаж, срещу председателя на движение "Русофили" Николай Малинов.

В прессъобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица.

Извършените действия по разследването  - претърсване, изземване, личен обиск са проведени  след предварително разрешение от Специализирания наказателен съд", заявяват от прокуратурата. 


Тези документи са разпространени с разрешение на наблюдаващия прокурор и са само част от доказателствата, които ще бъдат представени в съда.

Ето ги :


Линк към съобщението на Прокуратурата :


Линк към PDF – файла с представените документи :


 

 






 
 




 
 






 
 
 
 
 
 
 
 




 
 







 
 
 
 
 
 


.....


Ето и пълното съобщение на Прокуратурата :



12.09.2019 СЪОБЩЕНИЕ 




     
hy


Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов (обвиняем по чл. 105, ал. 1, предложение II от НК).

Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор.

 Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

В прес-съобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица.

Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия.

 Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.


На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.


Процесуално-следствените действия продължават.




Същите документи в по-голям формат тук :